.

Pamuk, Orhan | Snö

Snö

av Orhan Pamuk

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Snö är en politisk roman med stor giltighet i dagens Turkiet. Romanen utspelas vintern -92 i staden Kars, längst öster ut, nära gränsen till Armenien. Hit kommer Ka, poet med tolv år i exil i Tyskland i bagaget. Egentligen har han kommit för att slå sig ner i barndomsstaden Istanbul men det som lockar med resan till Kars är dels förhoppningen att återse en tidigare flickvän, dels ett uppdrag att för en tidning skildra den våg av självmord som begåtts av unga kvinnor i staden. Tar de livet av sig av politiska skäl? Har det med islamisternas framväxt att göra? Kars drabbas under hans besök av ett våldsamt snöfall och staden skärs av från omvärlden. Under tiden i staden kommer Ka i kontakt med alla de viktigaste politiska grupperingarna och institutionerna i dagens Turkiet: regeringsorganen, militären, islamisterna, kurderna, gammal och ny vänster. Snö griper rätt in i en politisk diskussion som berör så många fler än turkarna nu sedan Turkiet på allvar söker sig en roll i Europa. Vad är egentligen Turkiet för ett land? Kan vi i väst förstå turkarna? Förstår man i Istanbul vad som händer i Kars? Romanen blev en oerhörd framgång i Turkiet och den utsågs i fjol, när den kom i engelsk översättning, av New York Times till en av de 10 främsta böckerna det året.


Orhan Pamuk, född 7 juni 1952 i Istanbul, är en turkisk författare och journalist. Han tilldelades Nobelpriset i litteratur 2006. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Politik (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Pamuk, Orhan
Förlag: Norstedts
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Turkisk skönlitteratur i översättning
Artikelnr: 52208211

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2007. Omfång: 527, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9789113017600. Språk: Svenska

52208211
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt