.

Strindberg, August | Hemsöborna

Hemsöborna

Skärkarsliv

av August Strindberg

80,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Hemsöborna (1887) är berättelsen om den finurlige Carlsson som erövrar madam Flods hjärta och nästan vinner gården, och en av August Strindbergs mest lästa böcker. Den är på en gång ett psykologiskt mästerstycke och en mirakulöst frisk skildring av livet i Stockholms skärgård. Men framför allt är den skriven med en berättarglädje som får prosan att dansa fram.

John Landquist har gjort anmärkningar.

Johan August Strindberg, född 22 januari 1849 i Stockholm, död 14 maj 1912 i Stockholm, var en svensk författare, dramatiker och bildkonstnär (måleri och fotografi). Han räknas som en av Sveriges mest betydelsefulla författare, internationellt främst känd som dramatiker. Under fyra decennier var Strindberg en prominent gestalt i det litterära Sverige. Han var omdiskuterad och inte sällan involverad i personkonflikter. Bland hans verk finns ett flertal romaner, noveller och dramer som räknas som klassiker inom svensk litteratur.

Strindberg var mycket produktiv, trots perioder av improduktivitet, och banbrytande inom flera genrer. Allmänt betraktas han som en nydanare av det svenska språket. Strindberg tillhörde kretsen kring de så kallade åttiotalisterna och var delvis engagerad i frågorna för den framväxande arbetarrörelsen. Han ägnade sig också i perioder åt självständig, egensinnig forskning inom naturvetenskap och ockultism. (fr Wikipedia)

--- Tycker du om August Strindberg kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Franz Kafka, Idris Parry, F M Dostoevsky, Fyodor Dostoyevsky, Michael Sheen, Soren Kierkegaard, Alastair Hannay, Osip Mandel'shtam, James Greene, Isak Dinesen, Karen Blixen.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Strindberg, August
Undertitel: Skärkarsliv

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Serie: Samlade skrifter ; 21
Genre: Skönlitteratur
Ämnesord: Monologer Skönlitteratur
Artikelnr: 60054210

Bindning & skick: Klotband i normalt antikvariskt skick. Något kantstött. Fuktfläckar å pärm. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1914. Omfång: 450, [1] s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

60054210
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad