.

Strindberg, August | Hemsöborna | Skärkarlsliv

Hemsöborna ; Skärkarlsliv

av August Strindberg

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Hemsöborna är en roman från 1887 av August Strindberg.
Hemsöborna följer fastlänningen Carlsson som kommer till Hemsö för att hjälpa till med änkan Flods lantbruk. Det skär sig snabbt mellan Carlsson och Flods son Gusten, som tycker att Carlsson är högfärdig. Carlsson får dock ordning på lantbruket och han får idén att hyra ut ett av husen till en professorsfamilj under sommaren, vilket ger hushållet extrapengar.

Carlsson förälskar sig i Ida, en av pigorna från Stockholm, men sin uppvaktning har han inget för, och nästa sommar gifter sig Carlsson med madam Flod. Den äkta sängen har dock inte mycket att erbjuda och Flod förstår snart att Carlsson är närgången mot pigorna. Hon smyger efter Carlsson en vinternatt och drar på sig lunginflammation. Under julen dör hon och när kistan ska föras till kyrkan går isen upp, kistan sjunker och Carlsson förmodas drunkna.

Skärkarlsliv är en novellsamling av August Strindberg utgiven 1888. Berättelserna utspelar sig i Stockholms skärgård, och skrevs som en uppföljare till Hemsöborna. (fr Wikipedia)

Johan August Strindberg, född 22 januari 1849 i Stockholm, död 14 maj 1912 i Stockholm, var en svensk författare, dramatiker och bildkonstnär (måleri och fotografi). Han räknas som en av Sveriges mest betydelsefulla författare, internationellt främst känd som dramatiker. Under fyra decennier var Strindberg en prominent gestalt i det litterära Sverige. Han var omdiskuterad och inte sällan involverad i personkonflikter. Bland hans verk finns ett flertal romaner, noveller och dramer som räknas som klassiker inom svensk litteratur.

Strindberg var mycket produktiv, trots perioder av improduktivitet, och banbrytande inom flera genrer. Allmänt betraktas han som en nydanare av det svenska språket. Strindberg tillhörde kretsen kring de så kallade åttiotalisterna och var delvis engagerad i frågorna för den framväxande arbetarrörelsen. Han ägnade sig också i perioder åt självständig, egensinnig forskning inom naturvetenskap och ockultism. (fr Wikipedia)

--- Tycker du om August Strindberg kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Franz Kafka, Idris Parry, F M Dostoevsky, Fyodor Dostoyevsky, Michael Sheen, Soren Kierkegaard, Alastair Hannay, Osip Mandel'shtam, James Greene, Isak Dinesen, Karen Blixen.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Strindberg, August
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 7730229

Bindning & skick: Halvklotband i fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Guldsnitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1957. Omfång: 291 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

7730229
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad