.

Lagerlöf, Selma | Gösta Berlings saga

Gösta Berlings saga

Ur Osynliga länkar ; Ur Kristuslegender

av Selma Lagerlöf

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 1909: ”på grund av den ädla idealitet, den fantasiens rikedom och den framställningens själfullhet, som prägla hennes diktning”. Gösta Berling är den avsatte, arbetsskygge och försupne prästen som blir en av kavaljererna på Ekeby i Värmland. Här förvandlas hela livet till en fest, och i upproret mot vardagens tristess blir Gösta Berling deras ledare. Han - “den starkaste och svagaste bland människor - är mittpunkt i denna väv av saga och verklighet. Här blandas sällsamma människoöden, kärlekshistorier och dramatiska förvecklingar i en mirakulöst begåvad berättares debutroman. Ett fantasiepos med minnen, skrock och sägner från en hel provinskultur.

Novellsamlingen Osynliga länkar gavs ut första gången 1894. Samlingen innebar ett mer definitivt genombrott än debuten Gösta Berlings saga, som utkommit tre år tidigare.

När jag var fem år gammal, hade jag en så stor sorg. Jag vet knappast om jag har haft någon större alltsedan. Det var då, som min farmor dog. Allt intill dess hade hon varje dag suttit i hörnsoffan i sitt rum och berättat sagor. Kristuslegender är en novellsamling om ödmjukhet, kärlek och medkänsla. Trots novellernas bibliska utgångspunkt är de snarare berättelser med allmänna mänskliga budskap än enbart kristna.
(fr albertbonniersforlag.se)

Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf, född 20 november 1858 på Mårbacka i Östra Ämterviks församling i Värmland, död 16 mars 1940 på Mårbacka, var en svensk författare. Selma Lagerlöf var 33 år när hennes debutroman Gösta Berlings saga utgavs 1891. Hon tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909.

Lagerlöf var den första kvinnan i Svenska Akademien och den första kvinna som fick Nobelpriset i litteratur. Hon var även en av ursprungsledamöterna i Samfundet De Nio.

Även om Lagerlöf förknippas med Mårbacka bodde och verkade hon i Falun under många år, och det var där hon skrev några av sina främsta verk. Även sedan hon flyttat tillbaka till Mårbacka återvände hon flera gånger om året till Falun. (fr Wikipedia)

--- Tycker du om Selma Lagerlöf kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Jeff Noon.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lagerlöf, Selma
Undertitel: Ur Osynliga länkar ; Ur Kristuslegender

Förlag: Gedin
Serie: Sveriges Klassiker
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Skönlitteratur
Artikelnr: 22280225

Bindning & skick: Konstskinnband i fint antikvariskt skick. Guldsnitt. Nobelpristagare. 8:o (22 cm i höjd) . År: 1991. Omfång: 382, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9179641059. Språk: Svenska

Gedin
22280225
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad