.

Lidman, Sara | Bära mistel

Bära mistel

Roman

av Sara Lidman

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Två sorters kärlek står emot varandra i Sara Lidmans roman Bära mistel. Den första är kärleken vars rot är dödsdrift; den andra den moderliga kärleken, den som vill liv. Och den människa som utsätts för dessa dödens och livets frestelser är Björn Ceder, en ung violinist med en gosses själ.

Björn Ceder har mött två vänner, den demoniske Otte och den gode Simon, som i hans liv fört in de bägge slagen av känsla. Så träffar han på Linda Ståhl, en duktig affärskvinna, med en orolig ungdom långt bakom sig och en respektabel rörelse att sköta. Om deras äventyr i yttre och inre mening handlar berättelsen. Under år av turnéer i norrländska byar svetsas de samman i ett förhållande, som djupt och utan återvändo förändrar deras tillvaro, allteftersom det löper efter hela skalan mellan livets kärlek och kärleken till döds.

Den ena drar den andra till sig, som eken kan dra en blixt när åskan går. Liksom i den drömda baletten i romanen stelnar den förförda blixten till en mistelranka, som lever på eken. Misteln är tämjd, men den kan, som i den gamla myten, en dag återta sin roll som dödsbringare. Detta upplever Björn och Linda. På sin oroliga väg möter de ständigt varelser som är skapade för olika slag av kärlek. Där finns sådana som vill värna dem de älskar, likt stoet med det tunga lasset som inte får gå över fölet i utförsbacken. Där finns de som söker undergången med ögon som stämmer träff i dödsriket.

Sara Adéla Lidman, född 30 december 1923 i Missenträsk, Jörns församling, Västerbotten, död 17 juni 2004 i Umeå, var en svensk författare. Hon debuterade som författare med romanen Tjärdalen 1953 och blev en av 1900-talets stora svenska (arbetar-)författare. Åren 1955-1963 var Lidman ledamot av Samfundet De Nio. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Norrland (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lidman, Sara
Undertitel: Roman

Förlag: Bonniers
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Romaner
Artikelnr: 223172210

Bindning & skick: Trådhäftad i något sämre antikvariskt skick. Mindre riss på omslag/pärm. Äldre prislapp. Kantstött. Snedläst. Solblekt/gulnad. Läsveck å rygg. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1960. Omfång: 264 s.. Språk: Svenska

Bonniers
223172210
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad