.

Bergman, Hjalmar | Markurells i Wadköping

Markurells i Wadköping

av Hjalmar Bergman

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Syrenerna står i full blom och Wadköpings största evenemang står precis för dörren. Det är dags att fira studentexamen och värdshusvärden Markurells högt älskade son Johan ska förhoppningsvis snart svinga mössan i luften. Johans svaghet i vissa ämnen skapar dock problem och det är osäkert om han kommer att bli godkänd. Markurell skruvar åt tumskruvarna på stadens potentater för att hjälpa sonen och hotar till och med stadens främsta industriman. Något han inte borde ha gjort. Markurell får veta en sanning som skakar hans liv i dess grundvalar, och liksom en gång Job måste han lära sig ödmjukhetens nödvändighet.

Markurells i Wadköping (1919) är den lika uppsluppna som tragiska berättelsen om den rävröde Markurell och hans gränslösa kärlek till sonen Johan - en av de mest hjärtslitande far- och son-skildringarna i svensk prosa.

HJALMAR BERGMAN [1883-1931] räknas till vår litteraturs stora epiker. Stilen är ibland burlesk och ironisk, men djupare ligger alltid en ton av medkänsla. Till hans mest kända verk hör romanerna Hans nåds testamente [1910], En döds memoarer [1918], Markurells i Wadköping [1919] och Clownen Jac [1930].


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Bergman, Hjalmar
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 22325220

Bindning & skick: Illustrerat klotband i normalt antikvariskt skick. Guldsnitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1946. Omfång: 300 s.. Språk: Svenska

22325220
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad