.

Martinson, Harry | Vägen till Klockrike

Vägen till Klockrike

Roman

av Harry Martinson

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 1974: ”för ett författarskap som fångar daggdroppen och speglar kosmos”. I centrum i Vägen till Klockrike står luffaren Bolle och hans vandringar genom ett Sverige som snart är på väg att i grunden förändras genom industrialiseringen. Men kring Bolle väver Martinson fritt ett nät av episoder som ger oss hela luffarnas värld: de ändlösa grusvägarna genom tät barrskog och de leende insjöarna som erbjuder svalka åt fötterna, de bofastas instinktiva rädsla för luffarna, konsten att tigga utan att provocera, de fruktade ridande poliserna och straffarbetet i ¿Berget¿, tadlarna men också folket i mildgårdarna, och så alla Bolles kamrater i utstöttheten - Magerlången, Vägdamm och filosofen Sandemar. Det är hos vandringsmännen och deras dröm om friheten som Martinson har sitt hjärta, och han delar deras misstro mot de besuttna och deras värnande om sitt och sig själva.I Vägen till Klockrike återskapar Martinson med mirakulös konkretion en nästintill försvunnen värld, men den diskussionen han för om möjligheterna att leva vid sidan om samhället men nära centrala livsvärden känns lika aktuell idag som 1948 när boken första gången kom ut.

Denna upplaga av Harry Martinssons Vägen till Klockrike återger originalets text utan förkortningar och sammandrag.

Harry Edmund Martinson, född 6 maj 1904 i Jämshög i Blekinge, död 11 februari 1978 i Stockholm, var en svensk författare. Martinson var ledamot av Svenska Akademien (stol nr 15) från 1949 och mottog Nobelpriset i litteratur 1974, tillsammans med Eyvind Johnson - den senaste gången som ett nobelpris i litteratur har delats mellan två personer.
(fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Humor (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Martinson, Harry
Undertitel: Roman

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Serie: Bonniers Folkbibliotek ; 100
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 22363225

Bindning & skick: Illustrerat pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i något sämre antikvariskt skick. Snedläst. Mindre riss på skyddsomslag. Äldre prislapp. Namnteckning (samtida, ej framträdande). Guldsnitt. Nobelpristagare. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1955. Omfång: 279, [3] s.. Språk: Svenska

22363225
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad