.

Niemi, Mikael | Populärmusik från Vittula

Populärmusik från Vittula

av Mikael Niemi

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Populärmusik från Vittula är en roman skriven av den svenske författaren Mikael Niemi och som gavs ut år 2000. Boken har en grund i Mikael Niemis egen uppväxt i Pajala i Norrbotten under 1960-talet och början av 1970-talet, men är en skröna snarare än en självbiografi. Populärmusik från Vittula var Niemis första vuxenroman, och hans stora genombrott. Boken såldes i stora upplagor och belönades med Augustpriset år 2000.

Namnet Vittula är en förkortning av Vittulajänkkä, den lokala tornedalsfinska beteckningen på området i Pajala där huvudpersonen Matti växer upp. Den bokstavliga översättningen av namnet är fittmyren. Det tornedalska har en framskjuten position i boken, både i form av uttryck på meänkieli (eller tornedalsfinska, som språket genomgående kallas i boken) och humoristiska och smått ironiska skildringar av personer som är djupt rotade på orten, laestadianismens inflytande, kommunistiska åsikter, släktfejder, och lokal vidskepelse. Många av händelserna i boken speglar machomentalitet, hårt supande och alkoholism, vilket också skildras som grund till många personliga tragedier i området. (fr Wikipedia)

Nionde tryckningen.

Per Mikael Niemi, född 13 augusti 1959 i Tärnaby är en svensk (tornedalsk) författare. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Humor (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Niemi, Mikael
Förlag: Norstedts
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Ljudböcker
Artikelnr: 22365223

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. 8:o (22 cm i höjd) . År: 2001. Omfång: 237, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9789113007731. Språk: Svenska

Norstedts
22365223
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad