.

Lidman, Sara | Regnspiran

Regnspiran

av Sara Lidman

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Regnspiran är en sällsam fågel. Andra kallar den tornsvala och gläds åt dess djärva flykt. I Västerbottens obygder bär den sitt särskilda namn. Dess ödsliga skri bär hud om de stora skeendena djupt inne i livet. Men om detta vågar man inte tala, man säger bara att den bådar regn.

En sällsam fågel i den lilla byn är också Linda, huvudperson i denna berättelse. I barndomen, ställd mellan hårdhet och godhet, har hon som barn och som ung blivit en egen och självsvåldig varelse, som inte följer de bud som gäller andra. Hennes gärningar griper långt in i livet för de människor som kommer inom hennes räckvidd. l sin blinda självhävdelse blir hon en förödande makt för dem som dras till henne.
(fr albertbonniersforlag.se)

Sara Adéla Lidman, född 30 december 1923 i Missenträsk, Jörns församling, Västerbotten, död 17 juni 2004 i Umeå, var en svensk författare. Hon debuterade som författare med romanen Tjärdalen 1953 och blev en av 1900-talets stora svenska (arbetar-)författare. Åren 1955-1963 var Lidman ledamot av Samfundet De Nio. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Norrland (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lidman, Sara
Förlag: Bonniers
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Västerbotten Etnologi Skönlitteratur
Artikelnr: 239782210

Bindning & skick: Trådhäftad i något sämre antikvariskt skick. Snedläst. Läsveck å rygg. Något kantstött. Solblekt/gulnad. Originalupplaga. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1958. Omfång: 309 s.. Språk: Svenska

Bonniers
239782210
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad