.

Böll, Heinrich | Grupporträtt med dam

Grupporträtt med dam

av Heinrich Böll

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 1972. Berättaren, kallad författaren , rekonstruerar Leni Pfeiffers liv på basis av samtal med samtida vittnen och efterlämnade vittnesmål.

Romanens huvudperson, Leni Pfeiffer, född Gruyten, är en intelligent och godhjärtad men outbildad kvinna. När nationalsocialisterna tog makten var hennes familj en av den tidens vinnare. Efter andra världskrigets börjanfamiljen drabbas av flera ödesslag och Leni är slutligen nästan helt själv. Mot slutet av kriget arbetar hon i en krans- och blomstermakare och träffar den sovjetiske krigsfången Boris Lvovitich Koltovskij. De två inleder en kärleksrelation, även om detta är förbjudet och extremt farligt, och Leni får ett barn med Boris strax innan krigets slut. På grund av olyckliga omständigheter hamnade han, förväxlad med en tysk krigsfånge, i ett allierat krigsfångläger och dog i en fransk gruva. - De sista delarna av romanen spelar under efterkrigstiden och berättar bland annat om Lenis förhållande till den turkiske gästarbetaren Mehmet. Detta förhållande återspeglar den centrala romanepisoden: Lenis kärlek till den ryske krigsfången Boris, vilket gav henne den smutskasta blonda sovjetiska horan. Leni verkar vara opåverkad av sociala tendenser att utesluta vissa grupper av människor och behandla dem nedsättande. Enligt författaren är avfall och nedbrytning nyckelord i romanen. (fr Wikipedia)

Gruppporträtt med dam är en roman från 1971 av Heinrich Böll . Utgivningen av denna roman var den avgörande faktorn för att Böll belönades med Nobelpriset i litteratur 1972. (fr Wikipedia)

Heinrich Böll har med en lång rad böcker erövrat ställningen som Västtysklands främste romanförfattare och som en av samtidens mest lästa och älskade författare.

--- Tycker du om Heinrich Böll kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Mikhail Bulgakov, Michael Glenny, Italo Calvino, Samuel Beckett, Arthur Miller, Gunther Grass, Jean Paul Sartre, James Wood, Robert Baldick, Milan Kundera, Aaron Asher, Truman Capote, Franz Kafka, Idris Parry, J Underwood, Salman Rushdie.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Böll, Heinrich
Förlag: Bonniers
Serie: Månadens Bok
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 24829221

Bindning & skick: Klotband i normalt antikvariskt skick. Guldsnitt. Nobelpristagare. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1973. Omfång: 305 s.. ISBN: 9100382108. Språk: Svenska

Bonniers
24829221
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad