.

Moberg , Vilhelm | Det gamla riket

Det gamla riket

Roman

av Vilhelm Moberg

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Idyllien heter det gamla riket i Vilhelm Mobergs satiriska roman. Idyllien är en solig, fredlig och välmående stal någonstans i södra Europa. Invånarna i Idyllien är tåliga som sköldpaddor och tar med sig matsäck när de står i kö för att hämta sina dagliga blanketter. Regenten i Idyllien är varmt avhållen av sitt folk, men har vissa personliga egenheter, som måste undanhållas de kärleksfulla undersåtarna - för deras eget bästa. Ämbetsmännen i Idyllien är ett mäktigt, väl sammansvetsat kast, som vet att en ämbetsbroder inga misstag begår och som kan konsten att styra landet utan inblandning och insyn från folket - i skydd av den utmärkta lag som förbjuder rättsskandaler. Gäst i Idyllien är bokens berättare, en ung svensk notarie. Han betraktar landets sagolika egenheter med de undrande och avundsamma ögonen hos den som kommer ända från Sverige - ett land där ju förhållandena är långt blygsammare. (fr förlaget)

Karl Artur Vilhelm Moberg, född 20 augusti 1898 i Moshultamåla, Algutsboda församling i Småland, död 8 augusti 1973 i Tomta i Väddö församling, Stockholms län[(självmord), var en svensk författare, journalist och dramatiker. Hans produktion innehåller många kända verk, bland dem Utvandrarserien. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Moberg , Vilhelm
Undertitel: Roman

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Satir Skönlitteratur
Artikelnr: 28736227

Bindning & skick: Trådhäftad i normalt antikvariskt skick. Snedläst. Läsveck å rygg. Något kantstött. Äldre prislapp. Originalupplaga. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1953. Omfång: 207 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

28736227
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad