.

Moberg , Vilhelm | Förrädarland

Förrädarland

av Vilhelm Moberg

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Förrädarland är en roman om människor som historien glömt. De bodde vid gränsen mellan Småland och Blekinge, som också var gräns mellan Sverige och Danmark. De ville leva i fred med sina grannar, vänner och släktingar på andra sidan gränsbäcken. I många år gick det, innan de kom i våldsam konflikt med Gustav Vasas envåldsregemente, som inte tillät några egna meningar i landskapen. Handlingen tilldrar sig på 1520-talet och skildrar händelser som - i en senare period - ledde till Dackefejden, det största bondeupproret i Sveriges historia. Förrädarland ger, med diktens frihet, en sida av Gustav Vasa som han upplevdes av tusentals svenska bönder i författarens hembygd. De som offrade livet i kamp mot honom och hans envåldsmakt. Det är en stark, våldsam och ändå lyrisk skildring av ett nästan oläst blad i vår historia. (fr förlaget)

Karl Artur Vilhelm Moberg, född 20 augusti 1898 i Moshultamåla, Algutsboda församling i Småland, död 8 augusti 1973 i Tomta i Väddö församling, Stockholms län[(självmord), var en svensk författare, journalist och dramatiker. Hans produktion innehåller många kända verk, bland dem Utvandrarserien. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Historisk roman (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Moberg , Vilhelm
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 28742222

Bindning & skick: Trådhäftad i normalt antikvariskt skick. Snedläst. Något kantstött. I övrigt i gott antikvariskt skick. Originalupplaga. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1967. Omfång: 299, [3] s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

28742222
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad