.

Lo-Johansson , Ivar | Martyrerna

Martyrerna

av Ivar Lo-Johansson

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Martyrerna fullföljer den skildring av människans lidelser som Ivar Lo-Johansson påbörjade med Passionerna 1968. Motiven till de tjugoen berättelserna har hämtats från vitt skilda tider och miljöer - från det antika Roms Colosseum till det samtida Mariatorget i Stockholm. Ivar Lo-Johanssons mästerskap som miljöskildrare visas bäst i På ålderdomshemmet, och en utsökt skildring av folkligt liv och tänkande är En sames historia, en berättelse om en minoritetsgrupp. Berättarkonsten i Martyrerna är djuplodande men samtidigt spännande, språket är klart, sensuellt, kraftfullt men också fyllt av magi och demoni.
Passionssviten består av Passionerna, Martyrerna, Girigbukarna, Karriäristerna, Vällustningarna, Lögnhalsarna samt Vishetslärarna, som alla kan läsas fristående. (fr förlaget)

Ivar Lo-Johansson, ursprungligen Ivar Johansson, folkbokförd som Karl Ivar Loe, född 23 februari 1901 på torpet Ådala under Hammersta gods, Ösmo socken, död 11 april 1990 i Stockholm, var en svensk författare. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Historisk roman (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lo-Johansson , Ivar
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Arbetarlitteratur
Artikelnr: 29154229

Bindning & skick: Trådhäftad i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Äldre prislapp. Mindre riss på skyddsomslag. Snedläst. Originalupplaga. 8:o (19 cm. i höjd) . År: 1968. Omfång: 298, [2] s. ; 19 cm.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

29154229
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad