.

Munthe, Puck (Axel) | Boken om San Michele

Boken om San Michele

av Munthe, Puck (Axel)

248,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Axel Munthes stora verk blev Boken om San Michele, från 1929, som blev en internationell bästsäljare och en av de främsta svenska boksuccéerna genom tiderna.

I boken berättar Munthe med humor minnen från sitt liv. Som ung läkare upptäckte han snart att många av hans patienter snarare led av brist på sysselsättning än någon sjukdom. För de förmögna kvinnor ur borgarklassen som konsulterade honom för sina nervösa besvär uppfann läkarprofessionen en sjukdom, colitis: Det var en nätt och bekväm åkomma, trygg för kirurgens kniv, alltid till hands när den behövdes, avpassad för allas smak. Ingen visste när den kom, ingen visste när den gick. Enligt Munthe blev hans patienter mycket bättre så fort de fick veta att de hade en näst intill obotlig sjukdom som kunde hålla dem sysselsatta. Munthe berättar också om sin tid som läkare vid en allvarlig koleraepidemi i Neapel, om sin tid som doktor på modet i Rom, sin kärlek till djuren, sitt förhållande till döden och om bygget av San Michele. (fr Wikipedia)

Sjätte upplagan.

Axel Martin Fredrik Munthe, född 31 oktober 1857 i Oskarshamn, död 11 februari 1949 på Stockholms slott, var en svensk läkare och författare. Han var kronprinsessan, sedermera drottning, Victorias livläkare från 1893 och fram till hennes död 1930. Han är känd som skaparen av Villa San Michele på Capri.
Munthe publicerade sig från 1880-talet i Stockholms Dagblad med reseskildringar under pseudonymerna Puck och Puck Munthe, bland annat från Neapel, där han verkade som läkare under ett kolerautbrott.
(fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Historisk roman (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Munthe, Puck (Axel)
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 28721220

Bindning & skick: Halvfranskt band i normalt antikvariskt skick. Äldre prislapp. Något kantstött. Guldsnitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1930. Omfång: xviii, 481 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

28721220
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad