.

Pessoa, Fernando | Mitt hjärta är lite större än hela universum

Mitt hjärta är lite större än hela universum

av Fernando Pessoa

188,68 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

För första gången på över trettio år samlas Fernando Pessoas viktigaste röster Álvaro de Campos, Alberto Caeiro, Ricardo Reis och Bernardo Soares på svenska i en och samma bok. Urvalet rymmer dikter och prosafragment som på ett brett och varierat sätt knyter an till resan och rörelsen - ett återkommande tema i många av Pessoas efterlämnade skrifter.

Samtidigt som hans vuxna liv var begränsat i geografin, stod han ständigt i begrepp att ge sig ut i världen med hjälp av språket och fantasin.

Ibland möter vi ett diktjag som blickar mot horisonten från en kaj vid Tejofloden, ibland befinner vi oss på ett fartyg ute till havs, eller ombord på en spårvagn i Lissabon. Andra texter problematiserar resan och rörelsen, vilket blottlägger spänningen inte bara mellan Pessoas eget liv och hans verk, utan också mellan hans olika författarjag - som vart och ett reser på sitt eget sätt, eller väljer att stanna hemma.

För urval, inledning och tolkningar står författaren och essäisten Henrik Nilsson. En lång rad av dikterna har aldrig tidigare översatts till svenska.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Pessoa, Fernando
Förlag: h:ström - Text & Kultur
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 31735229

Bindning & skick: Danskt band (limhäftad med flikar). . År: Utg. 2022. Omfång: 162 sidor. ISBN: 9789173273053. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

31735229
59 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt