.

Vilborg, Ebbe | Latinska citat

Latinska citat

Dictum et scriptum latine

av Ebbe Vilborg

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:


Intresset för latin är stort i dag. I denna citatsamling finns många välkända citat, men även ett stort antal mindre kända, som även de blivit bevingade genom den välformulerade tankeskärpa som de ger uttryck för.
Det har gått mer än femtonhundra år sedan romarriket föll, och världen är på många sätt helt annorlunda idag. Men människan är sig lik. De frågor om liv och död, kärlek och sorg, krig och fred, dårskap och visdom som de gamla romarna grubblade över är lika aktuella för dagens homo telephonicus.
Gamla sanningar och eviga visdomar uttrycks i de latinska citat och sentenser som är en del av allas vårt kulturarv. Även den som inte tror sig kunna ett ord latin känner igen mycket av det man hittar i denna bok.
Under det nulatinska mottot: Omnia dici possint Latine (allt ska kunna sägas på latin) har Ebbe Vilborg dessutom översatt ett antal oklassiska citat till latin. Sist i boken får du veta hur bland andra Winston Churchill, Mae West, Obi Wan-Kenobi och Per Gessle skulle låta på latin.Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Citatsamling (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Vilborg, Ebbe
Undertitel: Dictum et scriptum latine

Förlag: Norstedts ordbok, Stockholm
Genre: Skönlitteratur
Ämnesord: Språk - Linguistics | Latin Latin Citat
Artikelnr: 35550229

Bindning & skick: Illustrerat pappband i normalt antikvariskt skick. Förlagsband med omslagsbild i färg. [22x14 cm]. I skick som ny. 8:o (22 cm i höjd) . År: 2004. Omfång: 186,[1] sidor.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

35550229
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad