.

Harrison, Dick | Ofärd

Ofärd

Roman

av Dick Harrison

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Ulvbjörn Vamodsson växer upp på gården Borg i Östra Götaland. Tiden är 600-talet e.Kr. Vikingatiden har ännu inte börjat, men det berättas redan historier om nordbor som farit söderut över haven för att vinna guld och ära.

Ulvbjörn är en avig pojke. Han har svårt för att tala och tar till knytnävarna när han blir retad. Hans far ser ner på honom.

Men en dag kommer ett följe av stormän från Uppland. De tänker locka bönderna i Götaland till ett krigståg mot den brutale Ivar Digre. Ledaren Olof Ingjaldsson vill oväntat ha med pojken i sitt följe och Ulvbjörn får för första gången uppleva stridens rus av lust och fasa.

Olof ger honom nya uppdrag. Nu ska han resa över haven till staden Frisaborg för att byta slavar mot silver. Men Ulvbjörn och hans grupp blir tillfångatagna och själva sålda som slavar.

Efter några hårda år av slavliv lyckas han rymma tillsammans med sin ägares hustru och hamnar i tjänst hos det dåtida Europas mäktigaste person, Frankerrikets drottning Balthild. Ulvbjörn blir en bricka i hennes maktspel. Snart blir han omväxlande krigare, lönnmördare och diplomat.

Ofärd är Dick Harrisons skönlitterära debut. Boken är en historisk spänningsroman, en myllrande, färgrik, episk saga från en märklig och okänd brytningstid då globaliseringen för första gången nådde vår del av världen.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Harrison, Dick
Undertitel: Roman

Förlag: Ordfront, Stockholm
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Historia | Medeltiden Sverige Historiska romaner Skönlitteratur Historiska skildringar
Artikelnr: 35559229

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Första och sista uppslaget illustrerade med kartor. Förlagsband med skyddsomslag. [22x15 cm]. I skick som ny. Originalupplaga. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2007. Omfång: 503,[1] sidor.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Ordfront, Stockholm
35559229
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad