.

Ekman, Kerstin | Vargskinnet. Guds barmhärtighet

Vargskinnet. Guds barmhärtighet

av Kerstin Ekman

158,49 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Vårvintern 1916 kommer barnmorskan Hillevi Klarin med sin hygien och sin välvilja till fjällbyn Svartvattnet i Jämtland. Hon möter en hård värld där kvinnor och barn far illa. En liten lappflicka, Risten, blir hennes fosterbarn. Risten är den som minns i den här berättelsen. Hon är länken mellan levande och döda och det är hon som kan höra bäckvattnet tala. Hon vet att människan är en ömtålig varelse - precis som bäcken är det och mossan och ripan. Där finns också pojken Elis, han som rymmer hemifrån och genom sjukdomen kämpar sig till konstnärernas Berlin.

“Slutligen Trond Halvorsen.

Där står han. Svart kostym, kraglös vit skjorta, kängor, rundkullig hatt. Det svartlockiga håret syns inte. Det är antagligen ordentligt kortklippt. Ingen mörkskugga på skinder eller haka heller. Man kan tänka sig att han stått länge med rakkniv och spegel invid fönstret hemma i Svartvattnet. Han håller sin piska i vänstra handen, så häst och kärra är väl inte långt borta. Kanske vid husknuten. Med den andra handen håller han opp ett stort vargskinn.

Så kom han tillbaka med vargskinnet då. Gåvan som hon hade avvisat. Men nu ser det snyggt och berett ut. Att hon behöll det vet jag.”

Med sitt rika språk drar Kerstin Ekman oss in i en bred och tät berättelse, om livets finsida och dess grovsida. Mellan då och nu, mellan man och kvinna, i ett landskap vars skönhet är lika oavvislig som dess hårdhet, utspelar sig denna roman. Den är den första i en planerad trilogi - “Vargskinnet”.

Kerstin Lillemor Ekman, född Hjorth den 27 augusti 1933 i Risinge församling i Östergötland, är en svensk författare och ledamot av Samfundet De Nio, samt tidigare ledamot av Svenska Akademien 1978-2018.
(fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Ekman, Kerstin
Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 12900

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. 8:o (liten) . År: 2001. Omfång: 399, [1] s.. ISBN: 9100575445. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

12900
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt