.

Ekman, Kerstin | En stad av ljus

En stad av ljus

Roman

av Kerstin Ekman

178,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I slutet av 1970-talet kommer Anne-Marie till Sverige och sin gamla hemstad för att sälja det hur hon ärvt efter sin döde far. Här konfronteras hon med minnet av det förflutna, framför allt fadern, Henning, en undantagsmänniska som bara dottern förstod. Hennes liv med Henning väcker halvt bortträngda händelser till som nu blir levande för henne. Runt henne rör sig också andra sidor av världen och andra människor som liksom Jenny och Ingrid också är välkända från de tidigare romanerna i sviten Kvinnorna och staden.

I början av 70-talet påbörjade Kerstin Ekman den stora romansviten om Kvinnorna och staden. Böckerna Häxringarna, Springkällan, Änglahuset och En stad av ljus, berättar om hur staden Katrineholm växer fram i industrialiseringens Sverige. I dessa fyra romaner finns Kerstin Ekmans berömda skildringar av kvinnors arbete, som hon skriver om med humor och stor sakkunskap och inlevelse.

Detta är en stark, fängslande och vemodigt tankfull berättelse och med ett stråkdrag av mystik igenom den intensiva, illusionsfria men oändligt varma skildringen av människor.

Kerstin Lillemor Ekman, född Hjorth den 27 augusti 1933 i Risinge församling i Östergötland, är en svensk författare och ledamot av Samfundet De Nio, samt tidigare ledamot av Svenska Akademien 1978-2018.
(fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Ekman, Kerstin
Undertitel: Roman

Förlag: Stockholm : Bonnier
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 64758

Bindning & skick: Förlagets klotband. Förlagets klotband. Pärmar något stötta men annars fint skick. 8:o . År: 1983 . Omfång: 494 s.. ISBN: 9100453749. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Stockholm : Bonnier
64758
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad