.

Wästberg, Per | Halva kungariket

Halva kungariket

av Per Wästberg

178,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Underbara berättelser - om Pepparsmulan eller om huset som behärskades av sina tjänare - och ett myller av personager i Stockholm, staden som inte frågar efter klass och yrke, som “sårar somliga men ger frihet åt andra”, är med om att forma deras liv. Att komma fram till en egen bild av världen är det enda “som inte gör dem besvikna och inte beroende. För att erövra den är varje resa till. Och halva kungariket får de på köpet.” De upplever sina erfarenheter som unika, men i slutavsnittet om kaféet vid världens ände förenas alla i samma äventyrliga vision.

Per Erik Wästberg, född 20 november 1933 i Stockholm, är en svensk författare och litteraturkritiker. Han var medarbetare i Dagens Nyheter från 1953 och chefredaktör och tillika kulturredaktör 1976-1982. Han invaldes i Svenska Akademien 17 april 1997 och gjorde sitt inträde 20 december samma år. Wästberg efterträdde Werner Aspenström på stol nr 12.
(fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Wästberg, Per
Förlag: Stockholm : Wahlström & Widstrand
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 64767

Bindning & skick: Klotryggband. Klotryggband. Häftesomslag inbundet. Något blekta pärmar samt ryggen stött i hörnen men annars fint skick. Svagt rött streck på bakre pärmen. 8:o . År: 1955. Omfång: 484 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

64767
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad