.

Fogelberg Beya, Sara | Fördömt

Fördömt

av Sara Fogelberg Beya

413,21 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Det är svenskt 1800-tal. Flickan Lea är uppenbarligen sinnessjuk och har varit det sedan hon var ett litet barn. Hon har sina upp- och nedgångar och sinnliga äventyr, men insjuknar allt djupare medan hennes familj inte kan göra annat än att se på.

Sara Fogelberg Beyas romandebut Fördömt är något så ovanligt i svensk samtida skönlitteratur som ett storslaget, tragiskt ödesdrama. Skriven i prosa, poesi och allt vad som finns i gränslandet däremellan, för att fånga in den vansinniges omöjliga antaganden och de själssplittrade anhörigas svårmodiga tankar, är den en läsupplevelse utöver det vanliga.

Bortom meningen med orden, finns meningen som orden bär, och i Fördömt bottnar det mesta i meningslöshet.Sverige i början av 1800-talet. I en enkel bondfamilj växer flickan Lea upp. Redan som ung börjar hon höra röster och går snart in i sinnessjukdom. Föräldrarna söker vård för sin dotter och hon hamnar på ett hospital i Frankrike. Ett ödesdrama om smärta och svårmod, där språket växlar mellan prosa och poesi. Debutroman. S.F.B., 1990- . Förlaga: h:ström, 2008


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Fogelberg Beya, Sara
Förlag: h:ström - Text & Kultur, Umeå.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 64461

Bindning & skick: Limhäftad m flikar. 8:o . År: 2008. Omfång: 224 s. . ISBN: 9789173270717. Språk: Svenska

64461
691 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt