.

Perris, Carlo & Linge, Egil | När cirkeln fullbordas

När cirkeln fullbordas

Psykoterapi med äldre i ett livscykelperspektiv

av Perris, Carlo & Linge, Egil

178,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Äldre människor räknar sällan med att det går att få hjälp. Det är också idag relativt ovanligt att de erbjuds psykoterapi. I denna bok skildras hur psykoterapi med gamla kan utformas.

Boken inleds med en historisk överblick över hur synen på gamla och åldrande har utvecklats, från antiken till våra dagar. Människans utveckling har traditionellt uppfattats som en följd av faser fram till mognad och slutligen avtynande. Denna bok betonar istället ett livscykelperspektiv. Åldrandets förlopp ses som en kontinuerlig process som fortsätter livet ut.

Ett avsnitt i boken tar upp åldrandets psykologi med referenser tilld en teoribildning som har skett inom området och de psykoterapiformer som utvecklats. Vi får också en sammanfattning av förekomsten och arten av psykiska störningar hos gamla.

I en avslutande del behandlas användningen av kognitiv psykoterapi. Dess idébakgrund, grundläggande principer och arbetsmetoder gås igenom. På ett konkret sätt skildras här, med hjälp av korta fallvinjetter, det praktiska genomförandet av kognitiv psykoterapi med äldre.

Carlo perris är leg. psykoterapeut, professor emeritus vid Umeå universitet och förestår Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi.

Egil Linge är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist inom klinisk psykologi. Han är verksam inom Institutionen för tillämpad psykologi vid Umeå universitet samt vid Svenska Institutionen för Kognitiv Psykoterapi.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Psykologi & psykiatri (inom Humaniora)


Författare: Perris, Carlo & Linge, Egil
Undertitel: Psykoterapi med äldre i ett livscykelperspektiv

Förlag: Natur och Kultur
Serie: Blåvita serien
Genre: Psykologi & psykiatri
Artikelnr: 6232197

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2000. Omfång: 249, [1] s.. ISBN: 9789127078857. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Natur och kultur
6232197
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad