.

Angelöw, Bosse | Konsten att hantera stress och möta förändringar

Konsten att hantera stress och möta förändringar

av Bosse Angelöw

158,49 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Samhället kännetecknas av ett högt tempo och konkurrens, besparingar och rationaliseringar. Nya och mer avancerade datorprogram introduceras och kräver engagemang och nytänkande. Ett ständigt och ökande informationsflöde strömmar över oss. Detta har fått till följd att allt fler personer känner sig stressade och utbrända.
Den här boken inriktar sig på vad den enskilda människan kan göra för att förbättra sin situation. Författaren har arbetat med tusentals personer som upplevt negativa konsekvenser av olika förändringar som inträffat i deras liv. Utifrån dessa erfarenheter presenteras i boken ett effektivt program som kan användas för att förebygga och motverka negativ stress.
Boken består av två delar. Den första delen beskriver en metod där läsaren själv kan analysera sin livssituation, sina förändrings- och stressmönster. I den andra delen presenteras ett självhjälpsprogram som ger individen bättre förmåga att klara stress och bemästra förändringar.
Personer som följt programmet berättar att de blivit lugnare och mindre stressade, att de börjat tänka mer positivt, att de fått större självtillit och ökad livslust och att de lärt sig lyssna på andra. Som en person sa efteråt: Jag njuter mer av livet!
Boken riktar sig till människor intresserade av personlig utveckling och hälsa. Den passar bra i studiecirklar.

Vad kan man göra för att må bra i en stressig tillvaro? Hur klarar man av ständiga och omvälvande förändringar? Bosse Angelöw presenterar här ett effektivt självhjälpsprogram för att förebygga och motverka stress och utbrändhet. Programmet innehåller bland annat: * Meditation och avslappningsmetoder. * Tekniker för att hantera akut och påfrestande stress. * Metoder för att förbättra självkännedom och självförtroende. * Praktisk vägledning för ökad målmedvetenhet och effektivitet. * Analys av invanda tänkesätt i kris- och stressituationer. * Kartläggning av socialt nätverk. * En handlingsplan för bättre kost- och motionsvanor. Personer som redan följt programmet berättar att de därefter blivit lugnare och effektivare, att de börjat tänka mer positivt och fått bättre självförtroende. Som någon sa efteråt: jag njuter mer av livet. [Elib]


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Tillämpad psykologi (inom Psykologi & psykiatri, Humaniora)


Författare: Angelöw, Bosse
Förlag: Natur och kultur, Stockholm.
Genre: Psykologi
Ämnesord: Stresshantering
Artikelnr: 3299

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. 8:o (liten) . År: 2005. Omfång: 170 s. ; 18 cm. ISBN: 9127110036. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

3299
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt