.

Kåver, Anna | Himmel, helvete och allt däremellan

Himmel, helvete och allt däremellan

Om känslor

av Anna Kåver

228,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Känslor binder oss samman, likväl som de har kraften att plåga och sära på oss. Känslor skapar vår upplevelse av identitet och självkänsla, de är verktygen för att förstå andra människor och deras intentioner och de vägleder oss när vi fattar beslut. Känslor är en nödvändig kompass i tillvarons snåriga terräng.

Anna Kåver vill uppvärdera känslornas roll i vår högteknologiska tillvaro. Känslor är inte en onödig och irriterande biprodukt som gör oss ineffektiva, som stör vår rationella och prestationsinriktade tillvaro, eller som gör oss sjuka. Tvärtom, det är bra att vara känslosam, känslig, känslomedveten. Utan känslor skulle vi inte fungera, vi skulle helt enkelt inte vara mänskliga. Utan känslor skulle vi sakna drivkraften till handlingar i största allmänhet och till det kreativa skapandet i synnerhet.

I boken besöks några av psykologins grannar evolutionsteorin, biologin, filosofin och kulturen för att ge en fyllig bild av känslornas betydelse och den centrala roll de spelar i våra liv. Den moderna psykologins syn på känslor beskrivs utförligt, och de grundläggande känslorna skildras i detalj. Till exempel beskrivs rädsla; hur det känns i kroppen när vi är rädda, vad som gör oss rädda och vad rädslan driver oss att göra. I Himmel, helvete och allt däremellan berättar Anna Kåver hur vi kan navigera klokt i känslovindarna, såväl i storm som i lätt bris. Hon vill att bokens läsare ska förstå sig själv och sina medmänniskor bättre och berättar även om hur man kan förhålla sig till sina egna och andras känslor. Meningen är att läsaren ska kunna öka toleransen och acceptansen av sig själv som en i grunden känslosam människa och just därför klok och förnuftig.

Vad är glädje, rädsla, skam, nyfikenhet egentligen? Hur känns dessa känslor i kroppen, vilka budskap ger de dig och hur läser du av dem hos andra? A.K., som försöker besvara dessa frågor, är leg. psykolog, psykoterapeut, handledare i KBT och specialist i klinisk psykologi. Med goda kunskaper i känslolivet blir tillvaron, du själv och dina medmänniskor både mer begripliga och mer spännande, menar hon. Förlaga: NoK, 2009


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Fysiologisk psykologi (inom Psykologi & psykiatri, Humaniora)


Författare: Kåver, Anna
Undertitel: Om känslor

Förlag: Natur & kultur
Genre: Psykologi
Ämnesord: Känslor
Artikelnr: 6696217

Bindning & skick: Pappband i mycket fint antikvariskt skick. I nyskick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2009. Omfång: 215, [1] s.. ISBN: 9789127118973. Språk: Svenska

Natur & kultur
6696217
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad