.

Johannesson, Göran B. | Barns minnen från tidigare liv

Barns minnen från tidigare liv

Forskning i livets gränsland

av Göran B. Johannesson

290,57 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Tron på att människan överlever döden och återkommer i en ny fysisk skepnad är några av människans äldsta trosföreställningar och återfinns i alla världsdelar. Opinionsundersökningar i västvärlden visar att det är omkring 20 % som helt eller delvis tror på reinkarnation. Men finns det några bevis för reinkarnation?

Sedan mer än femtio år har flera kompetenta forskare utförligt studerat hundratals fall med barn som säger sig minnas tidigare liv. Så snart dessa 2-3-åriga barn börjar tala, berättar de spontant att de har levt ett tidigare liv och lämnar ofta detaljerade uppgifter om avlidna personer som inte sällan levt på en annan ort och som deras föräldrar inte känner. Barnen uppvisar också ofta beteenden och talanger som kan knytas till den personlighet de påstår sig varit tidigare.

I boken presenteras ett stort antal vetenskapligt utforskade fallstudier. Författaren redovisar både styrkor och svagheter i bevisningen och lämnar över till läsaren att bilda sig en egen uppfattning.

Det ges även exempel på flera andra välundersökta, parapsykiska fenomen som tyder på att människan har ett medvetande som är oberoende av kroppen och som överlever döden, t.ex. nära-dödenupplevelser, dödsbäddsvisioner, apparitioner och medial kommunikation.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Parapsykologi (inom Psykologi & psykiatri, Humaniora)


Författare: Johannesson, Göran B.
Undertitel: Forskning i livets gränsland

Förlag: Egia förlag
Genre: Psykologi
Ämnesord: Småbarn Parapsykologi
Artikelnr: 22351221

Bindning & skick: Pappband. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. 8:o (24 cm i höjd) . År: Utg. 2018. Omfång: 496 s. ; 24 cm. ISBN: 9789198403824. Språk: Svenska

Egia förlag
22351221
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt