.

Perris, Carlo | Kognitiv terapi i teori och praktik

Kognitiv terapi i teori och praktik

av Carlo Perris

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:


Kognitiv terapi har hunnit bli en av de mest väletablerade terapiformerna, inte bara för behandling av ångest och depressiva tillstånd utan även vid till exempel schizofrena störningar. Det är en insiktsfrämjande och tidsbegränsad terapiform vars övergripande mål är att medvetandegöra klientens syn på sig själv och andra. Om dessa föreställningar förvrängs ligger de till grund för psykopatologiska störningar. Terapeuten och klienten samarbetar aktivt i utforskandet av de tankemönster som döljer sig bakom de aktuella besvären.
I boken beskrivs den kognitiva terapins historiska bakgrund och dess grundläggande teoretiska antaganden, Vidare skildras hur behandlingen går till i praktiken, såväl i individualterapi som i gruppterapi.
Den kognitiva terapin har, liksom alla terapiformer, utvecklats såväl i teori som i praktik under senare år. Denna utgåva av boken har därför uppdaterats sedan den kom ut på Natur och Kultur första gången, 1986.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Behandlingsmetoder (inom Psykologi & psykiatri, Humaniora)


Författare: Perris, Carlo
Förlag: Natur och kultur
Genre: Psykologi & psykiatri
Ämnesord: Kognitiv terapi
Artikelnr: 263822210

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. 8:o (22 cm i höjd) . År: 1992. Omfång: 223 s. ; 22 cm. ISBN: 9127032892. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Natur och kultur
263822210
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad