.

Bly, Robert | Woodman, Marion | Jungfrukungen

Jungfrukungen

Det nya mötet mellan manligt och kvinnligt

av Bly, Robert ; Woodman, Marion

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

När den vackra kvinnan Jungfrukungen och den unge Ivan förälskar sig i varandra blir Ivans svartsjuka styvmor rasande. Hon förleder Ivans lärare till att vid tre tillfällen sticka en förgiftad nål genom pojkens krage så att han somnar och inte kan träffa sin käresta. När Ivan upptäcker sveket hugger han huvudet av läraren och lämnar styvmodern. Han får därefter utstå de hårdaste prövningar - som mötet med den skräckinjagande Baba Yaga - för att kunna återförenas med Jungfrukungen.
Vad handlar denna ryska folksaga om? För Ivan - och andra män - tycks den handla om svårigheterna i att bejaka sin kvinnliga sida, karikerad i styvmoderns livsfientlighet. Vi följer sedan den smärtsamma processen mot ökad medvetenhet, vilken alltid inbegriper mötet med de egna djuriska, skrämmande sidorna (Baba Yaga). Kvinnor genomgår en motsvarande mognadsprocess i förhållande till sin manliga sida.

Robert Bly tolkar sagan företrädesvis ur ett mytologiskt perspektiv, medan Marion Woodman anlägger ett psykologiskt synsätt. Infallsvinklarna befruktar och kompletterar varandra. Båda fokuserar på det livgivande och nödvändiga mötet mellan manligt och kvinnligt, det inre äktenskapet. I slutkapitlet för de en spännande dialog om hur mötet mellan manligt och kvinnligt samspelar i kropp och själ.

Boken vänder sig till den intresserade allmänheten, inte minst alla som läst Blys och Woodmans tidigare böcker. Den kommer också att uppskattas av många psykologer och psykoterapeuter. (fr förlaget)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Differentiell psykologi (inom Psykologi & psykiatri, Humaniora)


Författare: Bly, Robert ; Woodman, Marion
Undertitel: Det nya mötet mellan manligt och kvinnligt

Förlag: Natur & Kultur
Genre: Psykologi
Ämnesord: Analytisk psykologi Kvinnlighet Manlighet Könspsykologi
Artikelnr: 29184229

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i något sämre antikvariskt skick. 8:o (24 cm i höjd) . År: 2000. Omfång: 305, [1] s. ; 24 cm. ISBN: 9789127078871. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Natur & kultur
29184229
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad