.

Arrhenius, Sara | En riktig kvinna

En riktig kvinna

Om biologism och könsskillnad

av Sara Arrhenius

158,49 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I dag talar många om kvinnans och mannens medfödda natur. Man menar att kvinnor föds till att vara duktiga på relationer och med en starkare inlevelseförmåga än män. Mannen påstås vara född till ledare, könshormonerna skänker honom mera framåtanda och en bättre förmåga att tänka logiskt. Allt oftare beskrivs jämställdhet som rätten att vara olika. Har den här bilden av manlighet och kvinnlighet sin grund i ny kunskap? Eller handlar förskjutningen av vårt sätt att se på könsroller om förändringar utanför kroppen? Om kultur och politik snarare än biologi?

I den här kritiska essän diskuterar Sara Arrhenius dagens bild av manlighet, kvinnlighet och biologi. Hon gräver fram biologismens idéhistoriska rötter och pekar på dess samband med historiska förändringar i synen på könsskillnad. Hon ifrågasätter biologismens trovärdighet, diskuterar vetenskapens roll i dagens opinionsbildning och visar hur föreställningar om könsskillnad har ett samband med förändringar i samhället i stort.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Differentiell psykologi (inom Psykologi & psykiatri, Humaniora)


Författare: Arrhenius, Sara
Undertitel: Om biologism och könsskillnad

Förlag: Pocky/Tranan, Skarpnäck.
Genre: Psykologi
Ämnesord: Psykologi Könspsykologi Könsroller
Artikelnr: 2435

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. 8:o (liten) . År: 2002. Omfång: 132, [3] s. ; 18 cm. ISBN: 9188420809. Språk: Svenska

2435
3 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt