.

Pikas, Anatol | Rationell konfliktlösning

Rationell konfliktlösning

av Anatol Pikas

80,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Läsarna av provupplagor har varit med om att bestämma innehållet i denna bok. Den är ett alternativt läromedel i psykologi och utgår från att varje människa har ett behov av praktiskt psykologi då hon befinner isg i konflikt med någon annan. Hur finna en lösnning som tillfredställer båda?

Boken börjar med det enklaste - att undersöka om inte konflikten beror på ett missförstånd och granskar våra svårigheter att lugna ner oss. Under tidens upptäcker vi nya vägar ur låsta lägen.

Bland annat diskuterar vi olika former av undandragande och hur vi kan klara oss om vi råkar i konflikt med en starkare motståndare.

Boken kan inte ersätta hela gymnasiekursen i psykologi (den saknar helt referat av auktoriteter coh laboratorieexperiment). Den syftar till samverkan mellan skolämnen och berör argumentationsanalysens och fredens psykologiska sida. Vi utågr från läsarnas vardagliga problem och ger lösningsförslag som utprovats i prakitken. Författaren är docent i pedgogisk pch pedagogisk psykologi vid Uppsala universitet.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Tillämpad psykologi (inom Psykologi & psykiatri, Humaniora)


Författare: Pikas, Anatol
Förlag: Uppsala : Uppsala universitet
Genre: Psykologi
Artikelnr: 65691

Bindning & skick: Limhäftad. Limhäftad. Namnteckning samt överstryken sådan på smutstitelbladet. Lossnad rygg invändigt vid främre omslaget. Nött rygg. Stämpel på insidan av bakre omslaget. 8:o . År: 1973. Omfång: 166 s. : Ill. ISBN: 9197005002. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

65691
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad