.

Kierkegaard, Sören | Sjukdomen till döds

Sjukdomen till döds

En kristlig psykologisk utveckling till uppbyggelse och uppväckelse

av Sören Kierkegaard

394,34 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Sjukdomen till döds utkom 1849, och räknas idag till Kierkegaards mest djupgående verk i psykologiskt hänseende och är ett huvudverk inom den psykologiska världslitteraturen.

Den sjukdom till döds, som är föremål för analys i denna bok, är förtvivlan. Förtvivlan är en andlig bestämning och förhåller sig till det eviga inom människan. Det eviga kan människan inte bli av med, eftersom hon inte kan bli av med sitt själv. Förtvivlan är en sjukdom i självet, och bara den som äger medvetandet om att vara ett själv har mörjlighet att förtvivla, vilket också ligger till grund för möjligheten att bli helad. Kierkegaard beskriver med dräpande ordalag den förtvivlan som har sin grund i oandligheten, medan de andra formerna av förtvivlan - att i förtvivlan inte vilja vara sig jsälv, och att i förtvivlan vilja vara sig själv - analyseras med den knivskarpa dialektik som utmärker Kierkegaards bländande stil, och som medför att ingen kan undgå att känna sig träffad.

Søren Aabye Kierkegaard, född 5 maj 1813 i Köpenhamn, död 11 november 1855 i Köpenhamn, var en dansk filosof, teolog och författare, som anses vara en av existentialismens grundare.

Kierkegaard påbörjade sitt författarskap 1838. Filosofiskt såg Kierkegaard drivkraften till människans handlande i den existentiella ångesten, och hans inflytande har varit stort såväl inom teologin och filosofin som inom diktningen. Kierkegaard betyder kyrkogård. Namnet är dock taget efter faderns fädernegård i Jylland. Kierkegaard var son till Michael Pedersen Kierkegaard, som i samband med Napoleonkrigen blev en av Danmarks rikaste män. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Uppbyggelselitteratur (inom Religion & esoterika, Humaniora)


Författare: Kierkegaard, Sören
Undertitel: En kristlig psykologisk utveckling till uppbyggelse och uppväckelse

Förlag: Nimrod
Genre: Religion & Esoterika
Ämnesord: Religion Allmänt Psykologi Förtvivlan
Artikelnr: 6888

Bindning & skick: Klotband med skyddsomslag (förlagets). 8:o . År: 1996. Omfång: 141, [3] s. ; 23 cm. ISBN: 9197228559. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Nimrod
6888
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt