.

Gardell, Jonas | Om Gud

Om Gud

av Jonas Gardell

148,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:


Människan har i alla tider förnummit något som hon uppfattat som gudomligt i tillvaron, och hon har på olika sätt försökt föreställa sig detta det gudomliga. Det vi kallar Gud utvecklades ur en mängd gudsföreställningar och bilder som olika folk och kulturer i Främre Orienten gjorde sig under en period av flera tusen år. Gud hämtar drag och egenskaper från fåraherdarnas listiga stamgudar, den hämndlystne bergsguden Jahve, kanaaneernas uråldrige kung El, drakbesegrarna Baal och Marduk, han uppenbarar sig i storm och åska och uppträder till och med understundom som demon.
Hur kan Gud vara både kärleksfull och blodtörstig? När uppkommer det eviga livet, och hur framträder djävulen? Och hur många skapelseberättelser finns det egentligen i Bibeln?
Om Gud är en bok för troende och tvivlande, den kan läsas av den bibelvane lika gärna som av sökande som ännu aldrig öppnat en bibel. I boken söker Jonas Gardell Guds spår. Följ med på en omtumlande resa, på spaning efter Gud.
Efter framgångarna med Om Gud utsågs Jonas Gardell 2008 till hedersdoktor vid teologiska fakulteten på Lunds universitet.


Lars Jonas Holger Gardell, född 2 november 1963 i Täby, är en svensk författare, dramatiker, komiker och artist. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Dogmatik & symbolik (inom Religion & esoterika, Humaniora)


Författare: Gardell, Jonas
Förlag: Norstedt
Genre: Religion & Esoterika
Ämnesord: Gudsbilden
Artikelnr: 5215191

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2003. Omfång: 283, [1] s.. ISBN: 9789113011608. Språk: Svenska

5215191

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt