.

Wikström, Owe | Att älska livet mer än dess mening

Att älska livet mer än dess mening

Betraktelser och övningar

av Owe Wikström

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:


Hur gör man för att leva ett andligt liv? Hur upplever man tron?
I Att älska livet mer än dess mening följer Owe Wikström den väg som de kristna mystikerna talar om. Det är en process som bygger på kyrkans äldsta traditioner.
Det här är en annorlunda bok av Owe Wikström, en reflektionsbok som är mer praktiskt orienterad än författarens tidigare böcker. Den spänner över sju veckor med en text per dag där varje veckodag är kopplad till ett existentiellt ord eller symbol. Måndagar är Naturens dag, tisdagar Glädjens dag, onsdagar Eldens dag, torsdagar Det heliga rummets dag osv. Var och en av de sju veckorna behandlar ett tema som i sin tur hör samman med den inre väg som kristna mystiker talar om från längtan till aning, från aning till självrannsakan och inre glädje.

Owe Wikström talar här om erfarenheten av att vara buren, inlemmad i en gemenskap som sträcker sig bortom tiden, en upplevelse av tillit. Den handlar om såväl människans existentiella längtan som hennes successiva upptäckt av en andlig realitet. Det kan inte kallas något annat än tro.Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Uppbyggelselitteratur (inom Religion & esoterika, Humaniora)


Författare: Wikström, Owe
Undertitel: Betraktelser och övningar

Förlag: Natur & Kultur
Genre: Religion & Esoterika
Ämnesord: Betraktelser
Artikelnr: 45530210

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Understrykningar. Namnteckning (samtida, ej framträdande). 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2010. Omfång: 214 s.. ISBN: 9789127129757. Språk: Svenska

Natur & kultur
45530210
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt