.

Luther, Martin | Bordssamtal

Bordssamtal

av Martin Luther

248,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Ingen människa är så dålig att hon inte har något gott i sig. Det är ett citat från alla de bordssamtal som Luther bjöd in till i sitt hem. Det var informella samtal som Luther delade med elever, vänner och kollegor. Samtalen nedtecknades och bearbetades till boken Tischreden. Kejsaren beordrade att boken skulle brännas och det innebar till och med dödsstraff att äga den. 1626 hittades en kopia av boken i en husgrund och genom den har vi fått omfattande kunskap om Luther som person.
(fr förlaget , svenskakyrkan.se)

Urval och inledning av teologen Gunnar Hillerdal.

Martin Luther, född 10 november 1483 i Eisleben i Kurfurstendömet Sachsen, Tysk-romerska riket, död 18 februari 1546 i Eisleben, var en tysk präst, munk, tonsättare och teolog, känd som den som initierade den protestantiska reformationen. Som präst och kristen teologiprofessor attackerade han år 1517 i sin skrift 95 teser kyrkans släpphänta försäljning av avlatsbrev. Luther motsatte sig kyrkans lära att frihet från Guds straff för begångna synder kan köpas för pengar. Då han vägrade att göra avbön för alla sina skrifter exkommunicerades han år 1520 av påven Leo X. I fördraget i Worms år 1521 förklarade den tysk-romerske kejsaren Karl V honom fredlös.
(fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Äldre teologisk litteratur (inom Religion & esoterika, Humaniora)


Författare: Luther, Martin
Förlag: Natur och Kultur
Serie: Natur och Kulturs klassikerserie
Genre: Religion & Esoterika
Ämnesord: Äldre teologisk litteratur Reformationen Reformatorernas skrifter
Artikelnr: 28706228

Bindning & skick: Illustrerat pappband i normalt antikvariskt skick. Solblekt/gulnad. Stämpel finns från Gustaf Adolf kyrkan Park Lane Liverpool. Namnteckning (mindre trevlig). Stämpel. Övre guldsnitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1957. Omfång: 140 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Natur och kultur
28706228
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad