.

Öhrström, Lars | Den siste alkemisten i Paris och andra egendomliga episoder ur det periodiska systemet

Den siste alkemisten i Paris och andra egendomliga episoder ur det periodiska systemet

av Lars Öhrström

300,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Detta är en bok om upptäckter och katastrofer, exploatering och uppfinning, krig och vetenskap och om relationen mellan människor och de kemiska ämnen som vi och vår planet består av. Genom berättelser om vanliga och ovanliga människor runt om i världen presenterar Lars Öhrström ett flertal viktiga grundämnen och dessas märkvärdiga egenskaper.

Vi får träffa afrikanska diktatorer som kontrollerar livsviktiga urantillgångar, upptäcktsresande från 1800-talet som söker ädelmetaller på oväntade ställen och industrispioner som stjäl hemligheterna bakom stålframställning. Vi får veta varför Hindenburg tragiskt fylldes med väte istället för helium, hur nagellacksborttagning spelade en nyckelroll i första världskriget och den sanna historien bakom legenden om Napoleon och tennknapparna. Varje kapitel visar ett grundämnes kännetecknande egenskaper och de praktiska tillämpningar som de möjliggör. Detta är fascinerande, och ibland skrämmande, berättelser om hur kemin har använts genom historien.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Fysik & kemi (inom Vetenskap | Teknik, Natur & vetenskap)


Författare: Öhrström, Lars
Förlag: Fri Tanke Förlag
Genre: Naturvetenskap
Ämnesord: Grundämnen
Artikelnr: 510564

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2015. Omfång: 314 s.. ISBN: 9789187513343. Språk: Svenska

Fri Tanke Förlag
510564
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt