.

Nilsson, Mats-Eric | Saltad nota. Om matfusket

Saltad nota. Om matfusket

Från gatukök till gourmetkrog

av Mats-Eric Nilsson

138,00 kr
120,00 kr Spara 18,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.
Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.
Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!

En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat. Johan Såthe, Veckans Affärer


En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt. Kris Johnson, Allt om mat


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Kemiteknik & kemisk industri (inom Vetenskap | Teknik, Natur & vetenskap)


Författare: Nilsson, Mats-Eric
Undertitel: Från gatukök till gourmetkrog

Förlag: Ordfront Förlag
Genre: Teknik, industri & kommunikationer
Ämnesord: Livsmedelstillsatser
Artikelnr: 332901822

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). Fint antikvariskt skick. Nära nyskick. Dedikationa av författaren på försättsbladet. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: Utg. 2013. Omfång: 303 s.. ISBN: 9789170377358. Språk: Svenska

332901822

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt