.

Jerkeman, Per | Papper

Papper

En mänsklig historia

av Per Jerkeman

248,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Papper är i hög grad en mänsklig historia - papper spelar en stor roll i alla kulturer och överallt finns ett ord för papper. Här i västerlandet följer papperet människan alltifrån inträdet i till utträdet ur denna värld.

Som mycket annat uppfanns papperet av en kines - Ts’ai Lun, men det är här i väst som den stora konsumtionen av papper sker. Att papper finns i böcker, tidskrifter, tidningar är självklart, liksom i sanitetsartiklar, hushållspapper och annat. Samtidigt är papper ändå ett anonymt material som vi omger oss med och brukar utan att tänka på saken.

Papper är oftast billigt, men det får ett helt annat pris om Rembrandt eller Picasso skrivit sitt namn på det. För att inte tala om när Riksbanken låter trycka sedlar på det.

Denna volym om papper tar med läsaren på en kulturhistorisk resa i en mångfasetterad värld. Vår ciceron, tillika författare, vet mer om papper än de flesta. Värformulerat, tvärvetenskapligt och engagerat berättar han om papperets historia, tillverkning och användning: varifrån det kommer, Gutenbergs betydelse, dess roll i konsten, dyra och säkra papper, förpackningar, mat i papper, m m. Boken är rikt illustrerad.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Massa- & pappersindustri (inom Vetenskap | Teknik, Natur & vetenskap)


Författare: Jerkeman, Per
Undertitel: En mänsklig historia

Förlag: Carlssons
Genre: Teknik, industri & kommunikationer
Ämnesord: Papper
Artikelnr: 259980208

Bindning & skick: Halvklotband. Fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2010. Omfång: 312 s.. ISBN: 9789173313810. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Carlssons
259980208
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad