.

Weinberger, Hans | Nätverksentreprenören

Nätverksentreprenören

av Hans Weinberger

318,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Avhandlingen analyserar den linjära modellens uppgång och fall i ett svenskt organisatoriskt sammanhang. Avhandlingen koncentrerar sig på tillgång av aktörer som kom forma och administrera svensk teknisk forskningspolitik. Berättelsens ram är två organisationer som har haft en central roll i regeringens engagemang i teknisk forskning och industriell utveckling - Statens tekniska forskningsråd (TFR), 1942-1968 och Statens tekniska utvecklingsverk (STU), 1968-1991.

Avhandlingen kopplar samman tre olika problemområden eller frågor. Det första problemområdet rör föreställningar och idéer om teknik och vetenskap, forskning och utveckling, och i synnerhet den linjära modellen som den tolkas av aktörerna. Detta andra område analyserar hur den linjära modellen har påverkat och påverkat den organisatoriska utformningen av statligt stöd till teknisk forskning och industriell utveckling. Det tredje området handlar om hur den linjära modellen och den organisatoriska utformningen har påverkat och påverkat faktiska projekt som har fått stöd av TFR och STU. Kapitel 1, 2 3 och 4 behandlar TFR:s bildande och arbete. Kapitel 5 med bildandet av STU och kapitel 6, 7 och 8 med STU:s arbete. Det finns tre fallstudier, som finns i kapitel 2, 4 och 7.
(fr kth-diva--portal-org )

Hans Weinberger är verskam vid KTH i Stockholm som forskare vid Avdelningen för teknik- och vetenskapshistoria. (fr KTH )


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Vetenskap | Teknik (inom Natur & vetenskap)


Författare: Weinberger, Hans
Förlag: Avdelningen för teknik- och vetenskapshistoria, Kungl. Tekniska högskolan
Serie: Stockholm papers in the history and philosophy of technology, TRITA-HOT
Genre: Teknik, industri & kommunikationer
Artikelnr: 12356226

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. 8:o (24 cm i höjd) . År: 1996. Omfång: xiv, 541 s. ; 24 cm. ISBN: 9171707662. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

12356226
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad