Ennart, Henrik | Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
  • Ennart, Henrik | Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Ennart, Henrik | Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

SEK128.00
Denna bok är antikvarisk.

Författare: Ennart, Henrik
Förlag: Ordfront
Genre: Varia : Gastronomi / Kokböcker
Ämnesord: Livsmedel
Artikelnr: 1674203

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (15-25 cm i höjd) | År: 2010 | Omfång: 275 s. | ISBN: 9789170374937 | Språk: Svenska
Typ av bok
Bindning
Quantity
Last items in stock

 

Säker sajt

 

Billig enhetsfrakt

 

14 dagars ångerrätt med fri retur

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.
Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.
Hur har det blivit så?
Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.
Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.
Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!
Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt – medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav. Hur har det blivit så? Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.


Denna bok är antikvarisk.

Författare: Ennart, Henrik
Förlag: Ordfront
Genre: Varia : Gastronomi / Kokböcker
Ämnesord: Livsmedel
Artikelnr: 1674203

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (15-25 cm i höjd) | År: 2010 | Omfång: 275 s. | ISBN: 9789170374937 | Språk: Svenska
1674203
1 Item

Data sheet

BOKREA
Ord. pris

Specific References

ISBN
9789170374937