Priman, Lynn | ...nu består tro, hopp och kärlek. Del 5
  • Priman, Lynn | ...nu består tro, hopp och kärlek. Del 5

Priman, Lynn | ...nu består tro, hopp och kärlek. Del 5

SEK252.83
Denna bok är förlagsny.

Författare: Priman, Lynn
Förlag: Type&Tell
Genre: Svenska berättare
Ämnesord: Svensk skönlitteratur
Artikelnr: 595793

Bindning & skick: Häftad. | År: Utg. 2017 | Omfång: 414 s. | ISBN: 9789527182925 | Språk: Svenska
Typ av bok
Bindning
Quantity
LEVERANS: Skickas inom 3-5 vardagar.

 

Säker sajt

 

Billig enhetsfrakt

 

14 dagars ångerrätt med fri retur

Del 5 i serien om Liv Hildur, flickan som lämnats i skogen åt sitt öde som nyfödd att dö, år 1798.
Året är nu 1829, och Liv är mor till två mycket olika barn, med två olika fäder. Tillsammans med Lorentz som alltid funnits där för henne, borde livet kännas komplett. Eric är deras gemensamma son, och Corona har han alltid behandlat som sin egen. Men det är ändå något som fattas.
När så Coronas far oväntat dyker upp igen, blir saker än mer komplicerat. Liv blir också kallad till Drottning Desideria vid det svenska hovet, vilket slutligen resulterar i att hon sluter henne till sig genom att göra henne till sin närmsta hovdam vid ett av sina få besök i Sverige. Ytterligare något som komplicerar saker.

Lorentz, den gode doktorn finns alltid där för familjen, och som läkare är han mycket omtyckt i hela bygden. Hans rykte efter att ha infört smittkoppsvaccinet, gör honom efterfrågad då den svåra koleran kommer till Sverige år 1834.

Corona, dotter till Liv och Jakob, visar sig ha mer än intuitiva känslor, och livlig fantasi. Något som Lorentz slår bort, men Liv lär sig att förstå och försonas med. Hon har kontakt med sin farfar, som hon aldrig har träffat, men kan beskriva. Hur hanterar man sådant, och hur kommer det sig att hon kan veta saker som Liv aldrig har berättat? Hon bär också på en hälsning, som styr Liv att våga stå för sina känslor. Det, och att Liv som till synes av en ren slump också möter en släkting.

Corona kommer att älska sin biologiska far från första ögonkastet. Han hade heller aldrig kunnat ana vad det skulle innebära att träffa det barn han aldrig trodde sig skulle få se, eller hur det skulle kännas att möta Liv igen. Inte bara hans inre förändras totalt i mötet med flickorna, utan hela hans existens, till och med hans namn!
Del 5 tar oss med på ännu än fartfylld, känsloladdad resa. Vi hamnar på bruksorten där de bor, Wileusgården i Dalarna, en hästgård där ödet slår till, såväl som på folkfest på Djurgården den 26 juli 1829, och på det kungliga slottet Drottningholm dit Liv blir kallad som hovdam åt Drottning Desideria, för att nämna några händelserelaterade platser.
År 1834 blir Lorentz ombedd att resa med läkarkollegor till Göteborg, där den fruktansvärda koleran brutit ut. Återigen en resa som förändrar allting.

Glädje, stor sorg, passion, svek, kärlek, allt det och lite till... sådant som hör till livet, när man vågar leva det. Liv tänker fortsätta att leva det, för två.
Denna bok är förlagsny.

Författare: Priman, Lynn
Förlag: Type&Tell
Genre: Svenska berättare
Ämnesord: Svensk skönlitteratur
Artikelnr: 595793

Bindning & skick: Häftad. | År: Utg. 2017 | Omfång: 414 s. | ISBN: 9789527182925 | Språk: Svenska
595793-9789527182925

Data sheet

BOKREA
Ord. pris

Specific References

ISBN
9789527182925