Hornung, Eva | Hundpojken
  • Hornung, Eva | Hundpojken

Hornung, Eva | Hundpojken

SEK10.00
Denna bok är antikvarisk.

Författare: Hornung, Eva
Förlag: Månpocket
Genre: Utländsk skönlitteratur
Artikelnr: 627022

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. Fint antikvariskt skick. 8:o | År: Utg. 2012 | Omfång: 267 s. | ISBN: 9789175031033 | Språk: Svenska
Typ av bok
Bindning
Quantity
Last items in stock

 

Säker sajt

 

Billig enhetsfrakt

 

14 dagars ångerrätt med fri retur


Pojken som uppfostrades av hundar

Romotjka är fyra år och tvingas ta hand om sig själv. Mamman och hennes alkoholiserade pojkvän är försvunna. När maten i lägenheten är slut tar pojken sin tillflykt till Moskvas gator. Där stöter han på en hund, en alfatik, som lever med sin flock av vildhundar i källaren till en fallfärdig kyrka i utkanten av stan.
Romotjka överlever genom att dia tiken som han kallar Mamotjka. Och tack vare värmen från sina nya familjemedlemmar klarar han den kalla ryska vintern. Pojken uppfostras av hundarna och börjar härma deras beteende. Så småningom blir han något av en ledare för hundflocken. Men med tiden uppfylls han av en gnagande känsla av utanförskap, fången mellan två världar är han varken människa eller hund.
En dag upptas en ny pojke i hundgemenskapen. Han hittas dock av myndigheterna och placeras på ett hem för utsatta barn. Romotjka saknar sin förlorade bror, söker upp honom på barnhemmet och blir själv omhändertagen. De bägge förvildade pojkarna blir snart föremål för ett par läkares stora intresse. Fortsättningen blir dramatisk och slutet tänkvärt och ödesmättat.
En psykologiskt tankeväckande skildring, en internationellt uppmärksammad bok som utkommer i femton länder.

Berättelsen om att leva som hund, väcker frågan vad det är att leva som människa. Detta är en gripande och välskriven bok som dröjer sig kvar.
Östgöta Correspondenten
Med en imponerande kunskap om hundflockars sociala och överlevnadsbegåvade beteendemönster ger Hornung en trovärdig bild av livet i den udda familjen ... Hundpojken är en angelägen bok.
Göteborgs-Posten
Stadslandskapet och sinnesförnimmelserna, liksom de ofta farofyllda situationerna frammanas ofta med pregnans och schvung. Den sociala och historiska bakgrunden är också intressant.
Svenska Dagbladet
Hundpojken har en oerhört spännande intrig.
Värnamo Nyheter
En underbar roman, ett kraftprov ... inte bara oerhört gripande, utan moraliskt och filosofiskt angelägen rakt igenom.
The Guardian

Boken är gripande och välskriven och författaren behandlar temat så övertygande att Romotjkas val, när han väl gör det, blir både oundvikligt och chockerande.
Donna Leon i Brigitte Woman Magazine

“I utforskandet av vad det skulle innebära för en människa att vara hund, kastar boken ljus över vad det innebär att vara människa. Utomordentlig, övertygande och ytterst trovärdig.
Yann Martel


Denna bok är antikvarisk.

Författare: Hornung, Eva
Förlag: Månpocket
Genre: Utländsk skönlitteratur
Artikelnr: 627022

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. Fint antikvariskt skick. 8:o | År: Utg. 2012 | Omfång: 267 s. | ISBN: 9789175031033 | Språk: Svenska
627022
1 Item

Data sheet

BOKREA
Ord. pris

Specific References

ISBN
9789175031033