Tips om hur du hittar det du söker med vår sökfunktion i topp på sidan

Sökresultatet visas sorterat på relevans. Det innebär att träffar på författare och titel rankas högst, därefter matchar i den korta beskrivningen. 

Om du din sökfras innehåller fler än en term, så söker du på samtliga termer separat. Sökfrasen "August Strindberg" kommer alltså att hitta samtliga författare med "August" och/eller "Strindberg". Om du låter sökresultatet vara sorterat på RELEVANS, innebär det att träffar på samtliga sökord rankas i topp. Det vill säga, böcker av August Strindberg eller böcker som innehåller sökorden i titeln visas i topp. Därefter blir det mer och mer irrelevanta träffar på antingen "August" eller "Strindberg". 

Det innebär dock att du kan få fram ett sökresultat som kan synas fullständigt irrelevant... Om man söker på "celldelning Strindberg" så är sannolikheten stor att du inte hittar någon bok som matchar BÄGGE sökorden, däremot kommer du att hitta böcker om "celldelning" och böcker om "strindberg" med den sökningen. 

Så letar du efter en viss bok och söker på titeln, så finns risken att du får upp träffar som för dig känns irrelevanta, men har vi boken du söker, så den alltid finnas presenterad i topp i sökresultatet. Ett exempel är August Strindbergs roman "Röda rummet". En sökning på "strindberg röda rummet" genererar träffar på samtliga Strindbergs böcker, samtliga böcker med ordet "röda" eller "rummet" i titeln osv. Men i topp ska du finna just den roman du söker... 

Hitta böcker på rea

Vill du se om en viss bok är på rea eller vill du se alla böcker inom psykologi som vi rear just nu, lägg bara till sökordet "bokrea". Exempelvis "strindberg röda rummet bokrea". Eller "psykologi bokrea".

Blir du osäker eller fundersam, är du välkommen att chatta med oss nedan, eller kontakta oss på [email protected] eller 090 145 405.