Wiström, Mikael | Doften av brinnande eukalyptus
  • Wiström, Mikael | Doften av brinnande eukalyptus

Wiström, Mikael | Doften av brinnande eukalyptus

140,00 kr
Denna bok är förlagsny.

Författare: Wiström, Mikael
Förlag: Pajazzo Förlag
Genre: Film och fotografi
Ämnesord: Dokumentärfilm
Artikelnr: 405723

Bindning & skick: Limhäftad. | År: Utg. 2005 | Omfång: 269 s. | ISBN: 9789189386020 | Språk:
Typ av bok
Bindning
Kvantitet
LEVERANS: Skickas inom 5-7 vardagar.

  • Säker sajt Säker sajt
  • Billig enhetsfrakt Billig enhetsfrakt
  • 14 dagars ångerrätt med fri retur 14 dagars ångerrätt med fri retur
Det är mer än 30 år sedan filmaren Mikael Wiström först fick kontakt med familjen Barrientos som då arbetade på en soptipp utanför Perus huvudstad Lima. Kontakten djupnade, och 1974 blev Wiström gudfader till Daniels och Natis förstfödda dotter Sandra. Sedan dess har han följt och i omgångar dokumenterat familjen. Det har hittills resulterat i två dokumentära långfilmer: Den Andra Stranden och Compadre. Filmerna har visats på otaliga festivaler världen runt och fått många utmärkelser och priser.

Berättelsen om familjen Barrientos öden handlar om kärlekens och värdighetens villkor i ett fattigt land. Den innehåller också känslostarka uppgörelser med regissörens egna motiv som filmare. gudfader och representant för den rika världens privilegier.

Filmografi Mikael Wiström (urval)
COMPADRE (2004)
Vredens barn (1996)
Den Andra Stranden (1993)
Exil - en mors berättelse (1989)
Brev till paradiset (1989)
Närkampen (1985)


Boken går också att köpa i ett paket tillsammans med långfilmerna Den Andra Stranden och COMPADRE på DVD. ISBN


Denna bok är förlagsny.

Författare: Wiström, Mikael
Förlag: Pajazzo Förlag
Genre: Film och fotografi
Ämnesord: Dokumentärfilm
Artikelnr: 405723

Bindning & skick: Limhäftad. | År: Utg. 2005 | Omfång: 269 s. | ISBN: 9789189386020 | Språk:
405723-9789189386020

Särskilda referenser

isbn
9789189386020